5 MËNYRA VEPRIMI SE SI TË DËSHMONI QË JENI ATY PËR VAJZËN TUAJ ADOLESHENTE

5 MËNYRA VEPRIMI SE SI TË DËSHMONI QË JENI ATY PËR VAJZËN TUAJ ADOLESHENTE

Për prindërit, fëmijët gjithmonë do të jenë foshnjat e tyre të vogla pavarësisht sa rriten ata. Megjithatë, trajtimi i tyre pasi preken në faza të ndryshme të jetës mund të mos jetë gjithmonë i dobishëm. Ju duhet të pranoni që vajza juaj po rritet aty ku duhet të përjetojë vetë botën dhe të mësojë më shumë. Sigurisht, mund të kesh rregulla dhe kufij por ta trajtosh atë si një fëmijë gjatë gjithë kohës nuk do të funksionojë. Hidhni një hap prapa dhe lëreni atë të bëjë gabimet e saj për të mësuar.

MOS I NËNVLERËSONI BETEJAT E SAJ

Kur një adoleshente është e dashuruar, prindërit shpesh i japin pak rëndësi. Kur vajzat janë të shqetësuara për aknet ose për pamjen e tyre, prindërit mund t’i anashkalojnë pa ditur problemet e tyre, thjeshtë duke menduar se nuk është një gjë e madhe. Megjithatë, kjo mund të ketë një efekt negativ në perceptimin e saj për veten. Vërtetoni dhe pranoni luftën e saj dhe përpiquni ta ndihmoni atë qoftë nga qortimi i mësimdhënësit apo lufta me presionin e mediave sociale.

INKURAJONI DHE MBËSHTETNI ATË

Adoleshenca mund të jetë një përvojë izoluese për vajzat e reja sepse tashmë ka mjaft presion për t’u dukur bukur dhe për të qenë perfekte. Me ardhjen e mediave sociale në brezin e sotëm ky presion është në kulm. E gjithë kjo mund të ndikojë në vetëvlerësimin dhe besimin e tyre. Të qenit aty për ato dhe t’i inkurajosh ato mund t’u japë atyre fuqinë për t’u përballur me këtë presion dhe t’i ndihmojë ato të ndërtojnë besimin e tyre. Lërini të kuptojnë se janë të bukura dhe të mjaftueshme ashtu siç janë.

RESPEKTONI PRIVATËSINË E SAJ

Ndonjëherë mënyra më e mirë për të qenë aty për vajzën tuaj është duke respektuar hapësirën e saj dhe duke i ofruar asaj privatësinë që ajo kërkon. Ndonjëherë, privatësia është gjithçka që mund t’i duhet për të pastruar kokën dhe për t’u lidhur me veten. Presioni është tashmë i fortë nga shkollat, shkollimet, bashkëmoshatarët dhe shumë të tjera. Gjithçka në të njëjtën kohë mund të jetë dërrmuese, kështu që të qenit vetëm mund t’u ofrojë atyre paqen që u nevojitet.

BESONI VETES DHE PROCESIT

Si prindër, është e mundur të ndiheni të mbingarkuar. Ka një presion të barabartë ndaj prindërve për të qenë atje dhe ata mundohen shumë duke u përpjekur të bëjnë gjënë e duhur. Përpjekja për të kontrolluar gjithçka për të ndihmuar vajzën tuaj dhe për ta bërë gjithçka më mirë për të, dhe të menduarit e tepërt vetëm sa do t’ju shtojë stresin. Prindërit gjithashtu mund të fillojnë të pyesin veten nëse po bëjnë apo jo një punë mjaft të mirë. Në raste si kjo, mësoni të relaksoheni dhe t’i besoni vetes. Mos harroni se jeni duke bërë gjithçka që mundeni në më të mirën e aftësive tuaja. Besoni se me dashurinë, mbështetjen dhe inkurajimin tuaj, do të rritni një vajzë të fortë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.