FILLON JAVA BOTËRORE E USHQYERJES ME GJI

NIS JAVA BOTËRORE E USHQYERJES ME GJI

Java botërore e ushqyerjes me gji shënohet çdo gusht në shtatë ditët e para të muajit dhe synon të nxjerrë në pah përfitimet e mëdha që mund të sjellë ushqyerja me gji për shëndetin dhe mirëqenien e foshnjave, si dhe një shtysë më të gjerë për shëndetin e nënës.

Ngjarja organizohet çdo vit nga Aleanca Botërore për Veprimin e Ushqyerjes me Gji (WABA), një rrjet global që synon të mbrojë, promovojë dhe mbështesë ushqyerjen me gji në mbarë botën. Gjatë veprimtarisë ajo punon me Organizatën Botërore të Shëndetësisë dhe Unicef ​​për të marrë ndihmën e saj për njerëzit e duhur në komunitetet e duhura.

Java Botërore e të ushqyerit me gji fillon çdo vit më 1 gusht dhe zgjat deri në datën 7.

Sigurisht që ka shumë kërkesa të ndryshme për nënën e zënë, që do të thotë se gratë që mund të duan të ushqejnë me gji foshnjat e tyre nuk kanë marrë gjithmonë mbështetjen për të vazhduar këtë. Oraret e ngarkuara të punës, krahas shumë sfidave të tjera me të cilat përballen gratë moderne, mund të nënkuptojnë se gratë nuk mendojnë gjithmonë se ushqyerja me gji fëmijës së tyre që është një opsion i arritshëm për to.

Javët e ushqyerjes me gji synojnë të rrisin ndërgjegjësimin për rezultatet e shëndetit dhe mirëqenies së ushqyerjes me gji dhe rëndësinë e mbështetjes së nënave për të ushqyer me gji për aq kohë sa dëshirojnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.