KA DISA GJËRA QË DUHET TË MËSOJNË ÇIFTET PARA SE TË BËHEN PRINDËR

KA DISA GJËRA QË DUHET TË MËSOJNË ÇIFTET PARA SE TË BËHEN PRINDËR

Nuk ka asnjë prind që nuk ka thënë se ka disa gjëra që do të donin t’i kishte thënë dikush para se të kishin fëmijë. Kjo vlen si për nënat ashtu edhe për baballarët. Ka shumë gjëra që pyesim veten nëse janë “normale”, nëse u ndodhin fëmijëve të tjerë dhe prindërve të tjerë.

Kjo është një listë me 10 gjërat që duhet të dini përpara se të bëheni prindër. Vetëm jini të guximshëm, për çdo stres ka (të paktën) një buzëqeshje të çmuar që është më e vlefshme se çdo gjë tjetër.

  1. Filloni të kujdeseni menjëherë për shëndetin tuaj dhe mos e vendosni veten të fundit, kështu që nuk do të jetë më e vështirë për ju më vonë.
  2. Djersitja e tepërt pas lindjes është diçka që nuk do të largohet.
  3. Çdo fëmijë është i ndryshëm. Mos bëni drama për çdo ushqim, ndryshim, larje.
  4. Mos kini frikë apo turp të kërkoni ndihmë ose ta pranoni nëse dikush ju ofron, nga punët e shtëpisë deri tek kujdesi për foshnjën.
  5. Do të ketë ditë kur do t’ju mjaftojë vetëm fakti që fëmija juaj është gjallë dhe mirë.
  6. Pushoni kur fëmija fle. Edhe gjumi edhe pushimi juaj janë të rëndësishëm, ashtu si edhe shëndeti juaj mendor.
  7. Mos lejoni askënd t’ju thotë se po bëni diçka të gabuar në mënyrën se si po kujdeseni për fëmijën tuaj. Çdo fëmijë është i ndryshëm dhe marrëdhënia juaj me ta është unike. Besojini instinkteve tuaja!
  8. Prindërimi nuk është aspak i lehtë dhe nuk do të jeni kurrë mjaftueshëm gati. Ju do të jeni të lodhur mendërisht për javët e para dhe përgatituni për këtë.
  9. Mos e krahasoni fëmijën tuaj me atë që bëjnë foshnjat e tjera të moshës së tij.
  10. Jeta me partnerin pas lindjes së fëmijës është krejtësisht ndryshe. Për ca kohë nuk do të bini në gjumë, do të zgjoheni, do të hani së bashku. Ndonjëherë nuk do të keni kohë as për një bisedë që nuk ka lidhje me fëmijën. Por gjithmonë (duhet) të ketë kohë për një përqafim dhe një puthje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.