MËMËSIA ËSHTË E BARABARTË ME 2.5 PUNË ME ORAR TË PLOTË, THONË STUDIMET

MËMËSIA ËSHTË E BARABARTË ME 2.5 PUNË ME ORAR TË PLOTË, THONË STUDIMET

Të gjithë e dimë se nuk ka ditë pushimi kur bëhemi prindër në veçanti për nënat. Një studim i publikuar nga Welch’s i cili anketoi  2,000 nëna amerikane të fëmijëve nga mosha pesë deri në 12 vjeç zbuloi se orët mesatare që punojnë nënat në javë është 98. Ashtu si në ekuivalentin e dy punëve e gjysmë me kohë të plotë. Sipas Welch’s, mesatarisht nënat zgjohen dhe fillojnë me obligime rreth fëmijëve rreth orës 6:23 të mëngjesit dhe puna nuk ndalet deri në orën 20:31. Ndërsa për shumicën nga ne kjo tingëllon si një ditë e mirë.

“Rezultatet e sondazhit nxjerrin në pah se sa kërkues mund të jetë roli i nënës dhe breshëria e pandërprerë e detyrave në të cilat ai përbëhet,” tha Casey Lewis, Drejtues i Shëndetit dhe Ushqyerjes në Welch’s, për Yahoo! News.

Sipas sondazhit, nëna është me fat që mesatarisht i kushton vetes rreth një orë e shtatë minuta çdo ditë. Katër nga 10 nënat e anketuara thanë se jeta e tyre duket si një seri detyrash të pafundme gjatë gjithë javës.

Është e qartë se shumë nëna angazhohen me kapacitetin maksimal, kështu që nuk është për t’u habitur se 72% raportojnë se përpiqen të ushqejnë fëmijët e tyre me ushqime dhe vakte të shëndetshme. Por kjo tregon gjithashtu se gjetja e ushqimit që e ushqen atë familje pa shtuar ngarkesën e punës është një telash me të cilin mund të identifikohen shumica e prindërve. Mund të duket si e keqe të mendosh se nëna mesatarisht është aktive 14 orë në ditë, që në thelb është e barabartë me dy punë me kohë të pjesshme. Sigurisht që hulumtimi nuk është krejtësisht befasues për shumicën e grave apo nënave, por ajo që është e vlefshme në lidhje me hulumtimin është ajo që duhet t’i tregojë pjesës tjetër të shoqërisë:

Nënat kanë nevojë për mbështetje në vendet e tyre të punës, komunitetet dhe shtëpi.

Burimi:Motherly.com

Punoi:Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.