PËRSE QESHIN BEBET DERISA JANË DUKE FJETUR?

PËRSE QESHIN BEBET DERISA JANË DUKE FJETUR?

Deri sa foshnjat flenë ndodhë që ato të buzëqeshin. Madje kjo është diçka shumë e shpeshtë tek bebet, ato në momentin e gjumit shfaqen shumë të qeta dhe madje buzëqeshin, aftësi të cilën e kanë që në minutat e para të jetës. Qeshja e bebes shkaktohet nga një instikt i sistemit nervor.

Shpesh foshnja fle pasi ka pirë gji (ose qumësht në biberon), dhe kjo i fal asaj një ndjesi mirëqenie e cila ndjehet edhe në gjumë, gjë që shkakton pikërisht buzëqeshjen e saj. Shumë nëna ndoshta kanë vënë re se fëmija e bën këtë që në ditët e para të jetës ndërsa është në gjumë por nuk e bën asnjëherë ndërsa është zgjuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.