MË SHUMË SE TETË VJET BURG PËR SHAKIRËN, KËRKON PROKURORI

MË SHUMË SE TETË VJET BURG PËR SHAKIRËN, KËRKON PROKURORI

Shakira arriti marrëveshje me prokurorët spanjollë ndaj akuzave për evazion fiskal dhe ajo do të shkojë në gjyq duke këmbëngulur në pafajësinë e saj, thuhet në një deklaratë të lëshuar nga ekipi i i marrëdhënieve me publikun.

“Shakira dhe ekipi i saj konsiderojnë se ky rast përbën shkelje totale të të drejtave të saj, pasi ajo ka treguar gjithmonë sjellje të drejtë si person dhe tatimpagues, si dhe ka shprehur gatishmëri të plotë për të zgjidhur çdo mosmarrëveshje që në fillim, edhe para procedimin penal”, thuhet në deklaratë shkruan CNN.

Në korrik të vitit 2021, në një gjykatë pranë Barcelonës një gjykatës vendosi që këngëtarja kolumbiane mund të dalë në gjyq për evazion fiskal të dyshuar prej 14.5 milionë euro (17 milionë dollarë) në Spanjë.

Në një raport nga CNN, gjyqtari hetues ka thënë se ka “prova të mjaftueshme” për të zhvilluar një gjyq për evazionin fiskal të pretenduar të Shakirës për vitet 2012, 2013 dhe 2014.

Gjykatësi Marco Jesús Juberías argumentoi se Shakira jetoi më shumë se 200 ditë në Spanjë në secilin prej këtyre tre viteve dhe kjo e detyron atë të paguajë taksat në vend.

Në atë kohë, mediat spanjolle raportuan se ekipi i Shakira-s argumentoi se rezidenca e saj kryesore ishte në Bahamas. Por mediat lokale raportuan se ajo ka një shtëpi në zonën e Barcelonës me ish-partnerin e saj, mbrojtësin e futbollit të FC Barcelona, ​​Gerard Pique. Pique dhe Shakira, të cilët kanë dy fëmijë së bashku, njoftuan ndarjen e tyre muajin e kaluar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.