“PAS VUAJTJES NGA COVID-19, MUND TË KETË NJË ‘MJEGULL TRURI”-THONË EKSPERTËT RUS

“PAS VUAJTJES NGA COVID-19, MUND TË KETË NJË ‘MJEGULL TRURI”

“Pas vuajtjes nga Covid-19, mund të ketë një ‘mjegull truri’”, paralajmëroi infektologia ruse Elizaveta Temnik në një intervistë për Moslenta.

Temnik, e cila mori pjesë në Kongresin vjetor Serous për Sëmundjet Infektive tha se “mjegulla e trurit” ishte një manifestim i sindromës post-Quid.

Karakterizohet me ulje të përqendrimit dhe kujtesës, shpërqendrim, përgjumje dhe dobësi të përgjithshme. Ajo shpjegoi se ky fenomen duhet ende të studiohet nga specialistët, por tashmë ka prova që manifestohet pas infeksionit me omikron.

Temnik tha se nëse një person diagnostikohet me një infeksion akut me simptoma të një dhimbje koke, më vonë mund të ndikojë në funksionin e trurit. Më parë, mjekët gjetën një lidhje midis gjumit Covid-19 dhe uljes së jetëgjatësisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.