SI TA DALLONI FTOHJEN E ZAKONSHME NGA OMIKRON

SI TA DALLONI FTOHJEN E ZAKONSHME NGA OMIKRON

Megjithëse varianti i virusit korona Omicron ka simptoma të ngjashme me ftohjen e zakonshme ato dallohen mes tyre dhe çdoherë duhet kërkuar kujdes dhe këshillim mjekësor varësisht nga rrethanat. Shumica e pacientëve me Covid-19 përjetojnë grithje të fytit por ekspertët në praktikë kanë identifikuar tre simptoma të Omicron-it që nuk ndodhin kur jeni të ftohur.

“Karakteristika e vetme e koronës është humbja e ndjenjës së nuhatjes dhe shijes e cila nuk ndodhë nga ftohja” tha Dr. Hai Shao mjek i sëmundjeve infektive në Qendrën Mjekësore Sharp Chula Vista në San Diego duke shtuar se ftohjae thjeshtë nuk shkaktojnë ethe të forta dhe dhimbje të fuqishme të kokës, të cilat janë simptomat dominuese të Omicron-it.

“Nëse keni këto simptoma, ka shumë më shumë gjasa të keni ftohje”, tha Shao, duke vënë në dukje se këto janë ndryshimet midis ftohjes së zakonshme dhe Kovid 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published.