DISA FJALI QË GRATË MBI 40 VJEÇ NUK DUHET T’I THONË VETES

DISA FJALI QË GRATË MBI 40 VJEÇ NUK DUHET T’I THONË VETES

“Mosha e mesme” dhe jeta në atë periudhë mund të jetë plot sfida për një grua. Hormonet bëjnë punën e tyre ndërsa trupi, ndjenjat dhe jeta në përgjithësi ndryshon, kemi ndjesinë se po hyjmë në diçka të panjohur, të pakuptueshme dhe se kemi filluar të humbasim veten. Por është e rëndësishme të kuptojmë se qëndrimet negative në të 40-at dhe të 50-at janë një keqkuptim në të cilin shpesh futemi. Gruaja e pjekur duhet të dijë se kjo moshë nuk do t’i sjellë më pak mundësi, se nuk do t’i fshihet vërtetësia, përkundrazi, tani më shumë se kurrë mund të jenë të sajat dhe ajo të jetë besnike ndaj vetes.

Në këtë periudhë shumë gra përballen me mendime dhe bindje negative që ndikojnë keq në cilësinë e jetës, psikikën, suksesin, zhvillimin dhe na bëjnë të ndihemi keq. Ja disa fraza/fjali që ato në të 40-at dhe 50-at nuk duhet t’i thonë kurrë vetes sepse ato tërheqin pakënaqësi:

” Jam shumë e vjetër për këtë”

Mos harroni se një person ndryshon gjatë gjithë jetës jo në një moshë të caktuar. Nëse doni ndryshim, atëherë pranojeni, bëjeni dhe mos kini frikë nga asgjë.

“Është tepër vonë për këtë”

Dëshironi të gjeni një punë të re apo të ndryshoni rrënjësisht profesionin tuaj? Asnjëherë mos i thuaj vetes se është tepër vonë për asgjë ose ndonjë përpjekje. Gjithmonë bëni më të mirën për të arritur qëllimet tuaja dhe bëni atë që doni. Asnjëherë nuk është vonë!

“Çdo gjë që është e mirë është tashmë e kaluar”

Ky është kamoizëm. Nuk është e pazakontë që njerëzit të thonë se pas të dyzetave jeta sapo ka filluar. Shumë psikologë theksojnë se vitet më të mira dhe më interesante të jetës janë vitet 40-50, qoftë gjatë apo pas “moshës së mesme”. Shumica e grave në këtë periudhë tashmë dinë të vlerësojnë veten, kanë pranuar të metat e tyre, dinë se çfarë munden dhe duan.

“Unë kurrë nuk do të jem e dobët…”

Është e vërtetë që me kalimin e viteve metabolizmi ngadalësohet dhe humbja e peshës bëhet gjithnjë e më e vështirë. Por kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të jeni të dobët, të shëndetshëm dhe vital. Balanconi dietën tuaj, mos vuani nga uria, lëvizni më shumë, ecni, praktikoni Pilates, zvogëloni marrjen e ëmbëlsirave, miellit dhe ushqimeve të skuqura. Ju mund ta sjellni linjën në atë që dëshironi vetëm nëse vërtet doni. Nuk ka të bëjë vetëm me pamjen, kur të bëni një dietë të shëndetshme dhe të aktivizoheni do të ndiheni më mirë.

“Pse më ndodhi e gjithë kjo?”

Ndaloni së kritikuari dhe të torturoni veten për gabimet që keni bërë në të kaluarën. Të gjithë njerëzit priren të bëjnë shaka, ndaj mos e shikoni çdo ditë të së shkuarës suaj me “syzet” e pesimizmit dhe negativitetit. Përndryshe nuk do të mund të shpëtoni nga energjia negative në jetë. Mendoni për të kaluarën tuaj si një përvojë të vlefshme dhe mbani mend se e kaluara është më e pamundur të ndryshohet. Lumturia është në të tashmen dhe nëse jetoni në të tashmen keni një të ardhme të ndritur përpara!

Leave a Reply

Your email address will not be published.