NË LIVERPOOL TË ANGLISË DO TË MBAHET FESTIVALI I 67-TË I EUROVIZION NË EMËR TË UKRAINËS

NË LIVERPOOL TË ANGLISË DO TË MBAHET FESTIVALI I 67-TË I EUROVIZION NË EMËR TË UKRAINËS

Liverpooli është përzgjedhur si qyteti pritës për edicionin e 67-të të Eurovision, pas një gare të ngushtë me Glasgoë. Finalja e Madhe e Eurovision Song Contest 2023 do të zhvillohet në Liverpool Arena të shtunën më 13 maj ndërsa gjysmëfinalet do të mbahen të martën më 9 maj dhe të enjten më 11 maj.

BBC, së bashku me Unionin Evropian të Transmetuesve (EBU), do të organizojnë Konkursin në konsultim me UA:PBC, transmetuesin publik të Ukrainës dhe fituesit e vitit të kaluar të konkursit. Mbikëqyrësi Ekzekutiv i Eurovision Song Contest Martin Österdahl tha:

“Liverpool është vendi ideal për të pritur Festivalin e 67-të të Këngës në Eurovizion në emër të Ukrainës. Qyteti është sinonim i muzikës dhe Liverpool Arena tejkalon të gjitha kërkesat e nevojshme për të organizuar një ngjarje globale të kësaj shkalle.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.