ME PUNËT E SHTËPISË NDIHMONI PËR TË DJEGUR KALORI

6 PUNËT E SHTËPISË QË NDIHMOJNË PËR TË DJEGUR KALORI

Ndonëse shkuarja në palestër mund të duket si mënyra e vetme për të djegur kalori, bërja e punëve të shtëpisë mund të jetë një mënyrë ekonomike për fitness, shkruan Healthshots.

Sourabh Arya, një eksperte fitnesi dhe nutricioniste nga Nju Delhi, foli për Health Shots për punët e ndryshme të shtëpisë që mund të djegin po aq kalori sa një stërvitje e rëndë.

“Ju mund të përmirësoni gjendjen tuaj fizike, duke i kthyer rutinën e rregullt të punëve të shtëpisë dhe pastrimin e shtëpisë si stërvitje. Pavarësisht nëse fshini shtëpinë tuaj ose pastroni plotësisht banjën tuaj, punët e shtëpisë të gjitha ndihmojnë në djegien e kalorive. Efikasiteti luan çelësin këtu. Menaxhoni kohën në të cilën kryeni detyra të caktuara. Aktivitetet shtëpiake që kërkojnë shumë përpjekje me intensitet mesatar deri të fuqishëm mund të jenë të mira edhe për djegien e disa kalorive.” thotë Arya.

Më poshtë janë disa aktivitete shtëpiake që mund të kryeni për të djegur kalori:

  1. Fshirja dhe pastrimi i dyshemesë

Ndërsa përkulni dhe shtrini krahët për të pastruar ato zona të vështira për t’u arritur të shtëpisë tuaj, ju çuditërisht po angazhoni muskujt tuaj bazë dhe po shtrini trupin tuaj. E gjithë kjo përbën një ushtrim të shkëlqyer kardio. Megjithatë, mos harroni ta mbani barkun brenda dhe muskujt e qendrës tuaj të angazhuar ndërsa pastroni shtëpinë dhe pastroni dyshemenë. Ndërsa e bëni shtëpinë tuaj të pastër, mund të digjni 195 kalori në orë!

  1. Pastrimi i shtëpisë me fshesë me korrent

Ndërsa një fshesë me korrent mund të jetë një alternativë më e lehtë për pastrimin konvencional, përdorimi i saj mund t’ju ndihmojë gjithashtu të ktheheni në formë. Duke ecur përpara ndërsa shtyni kokën me vakum poshtë divanit mund t’i bëjë të forta muskujt tuaj. Thuhet se pastrimi i shtëpisë djeg 190 kalori në orë.

  1. Pastrimi dhe dezinfektimi i plotë i banjave

Pastrimi i pllakave të banjës mund të duket si një detyrë e rëndë. Megjithatë, mund të kalojë në një stërvitje të shkëlqyer të krahut. Ndërsa pastroni dhe fërkoni dyshemenë dhe elementet e banjës, përpiquni të kaloni punën nga ana e të djathtë në të majtë për të siguruar që po bëni një stërvitje të barabartë.

  1. Larja e makinës

Një lavazh makinash shpesh mbahet i planifikuar për një të diel. Por, nëse jeni të gatshëm ta ktheni atë në një stërvitje, mund të kurseni para, ta bëni barkun tuaj më të fortë dhe ta lani makinën tuaj. Shkoni deri  lart për të pastruar pjesën e sipërme të makinës. Kjo do të pompojë muskujt e barkut. Pastrimi i xhamit të përparmë dhe xhamave të makinës suaj mund të djegë rreth 180 kalori në orë.

  1. Blerja e sendeve ushqimore, pastrimi dhe ruajtja e tyre

A e dini se të ecni lart e të zbrisni shkallët dhe të merrni ushqimet tuaja me një ritëm të shpejtë mund të djegë 500 kalori në orë. Fërkimi i tyre gjatë pastrimit angazhon muskujt e duarve dhe krahëve, gjë që e bën një stërvitje të shkëlqyer të krahut. Nëse jeni duke e bërë atë në këmbë, mund të përfshini edhe ato.

  1. Larja e robave në dorë

Epo, nëse nuk keni një kosh plot me rroba të pista, ju e keni rregulluar jetën tuaj. Larja e rrobave nuk është një filxhan çaji por është padyshim një ushtrim për muskujt e barkut! Një orë larje në dorë është e barabartë me një ushtrim thelbësor gjatë ngritjes së peshave. Mund të jetë një aktivitet i mundimshëm por djeg kalori si shkrirja e tyre.

Përfitimet e zëvendësimit të rutinës së palestrës me punët e shtëpisë:

Punët e shtëpisë gjithashtu ndihmojnë në mbajtjen e shtëpisë tuaj të pastër, të organizuar dhe pa sëmundje. Për të mos harruar, disa studime tregojnë se pastrimi i shtëpisë është një gjë e shkëlqyer. Gjithashtu eliminon stresin, krijon gjithashtu një mjedis më të mirë për gjumë dhe pushim.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.