NDJENJAT NEGATIVE TË LIDHURA ME NJË RRETHANË TË CAKTUAR MUND TË SHFAQEN SI DHIMBJE

NDJENJAT NEGATIVE TË LIDHURA ME NJË RRETHANË TË CAKTUAR MUND TË SHFAQEN SI DHIMBJE

Shumë prej nesh kemi kaluar gjëra të dhimbshme dhe të vështira në jetë. Këto përvoja priren të qëndrojnë në mendjen tonë për një kohë shumë të gjatë. Kjo quhet bagazh emocional dhe do të thotë që ju ende po luftoni me emocione të pazgjidhura dhe po mbani dhimbje, trishtim, keqardhje dhe zemërim.

Ky bagazh emocional nuk largohet. Mund të ndikojë në mënyrën se si mendoni, si reagoni ndaj stresit dhe marrëdhëniet tuaja me të tjerët, mirëqenien tuaj fizike dhe mendore.

5 vendet ku ruhen emocionet negative në trup:

  1. 1. Gjoksi: Dhimbje dhe pikëllim
  2. Stomaku dhe zorrët: Frika
  3. Qafa dhe supet: Përgjegjësia dhe barra
  4. Koka: Humbje kontrolli
  5. Pjesa e poshtme e shpinës dhe nofulla: Zemërimi

Të gjithë mbartin emocione të papërpunuara. Thjesht duhet t’i dalloni këto emocione dhe t’i përballoni ato, t’i shfrytëzoni duke krijuar hapësirë për mundësi të reja dhe shëndet më të mirë, shpjegojnë ekspertët.

Leave a Reply

Your email address will not be published.