VAJZAT TË CILAT NEGLIZHOHEN NGA DASHURIA E BABALLARËVE KANË PASOJA NË JETËN E TYRE

VAJZAT TË CILAT NEGLIZHOHEN NGA DASHURIA E BABALLARËVE KANË PASOJA NË JETËN E TYRE

Fëmijët kanë nevoja themelore që nga lindja e tyre duke përfshirë nevojën për dashuri, siguri dhe përkushtim nga prindërit. Fatkeqësisht, jo të gjithë fëmijët e marrin këtë dhe si pasojë e kësaj ata rriten me plagë në zemër.

Marrëdhënia midis babait dhe fëmijës është një marrëdhënie e veçantë dhe që nuk diskutohet shpesh. Në shumë raste edhe kur babai është fizikisht i pranishëm, ai është emocionalisht i largët dhe në disa raste edhe emocionalisht i neglizhuar. Nuk është e lehtë të rritesh si një vajzë e një babai të padashur. Ajo lë plagë në zemrën tuaj dhe një vend të zbrazët në shpirtin tuaj. Për ata që janë rritur me një baba të dashur, konsiderojeni veten me fat, shkruan Awareness Act.

  1. Keni probleme me besimin.

Kur babai juaj mungon emocionalisht, krijon hapësirë për një kohë të vështirë që fëmijët të ecin përpara me besim. Etërit tanë supozohet të krijojnë skenën për ne, të na mësojnë se si të duam dhe si të lidhemi siç duhet me të tjerët. Fatkeqësisht, kur ata nuk japin dashuri mund ta bëjnë shumë të vështirë besimin.

  1. Ju jeni lidhur me njerëzit e gabuar herë pas here.

Shpesh, fëmijët dhe vajzat e baballarëve të padashur përfundojnë duke u lidhur pa dashje me njerëz emocionalisht të padisponueshëm. Kjo për shkak se ato imitojnë marrëdhënien që kanë me babanë e tyre dhe përpiqen të gjejnë një përmbyllje ose përfundimisht të kalojnë barrierë.

  1. Vetëvlerësimi juaj është i ulët.

Kur një fëmije nuk i jepet dashuria dhe vëmendja që kërkon ata nuk e marrin këtë si diçka që nuk shkon me prindin e tyre (që është e vërteta), por përkundrazi, ata e përvetësojnë atë dhe besojnë se diçka nuk shkon me ta. Nga ana tjetër ajo shkatërron vetëvlerësimin e tyre.

  1. Keni probleme me varësinë.

Një plagë e zakonshme mes fëmijëve të padashur janë problemet e varësisë. Ndërsa kjo mund të shfaqet si një varësi nga droga, alkooli, apo edhe bixhozi, mund të shfaqet edhe si diçka e thjeshtë si varësia nga telefoni celular, varësia nga rrjetet sociale apo edhe varësia ndaj blerjeve.

  1. E keni të vështirë të afroheni me të tjerët.

Prindërit tanë vërtet vendosin skenën për marrëdhëniet tona të ardhshme. Kur babai juaj është emocionalisht neglizhues dhe i padashur, do të besoni se edhe të tjerët janë të tillë. Dhe nga ana tjetër, as nuk do të përpiqeni të afroheni me askënd.

  1. Keni zemërim dhe inat.

Të qenit i neglizhuar emocionalisht është një formë kryesore e traumës. Pavarësisht se është një problem emocional ajo sulmon trupin tonë fizik. Në shumë raste, ata që janë të traumatizuar kanë probleme me çrregullime emocionale për shkak të mënyrës se si trauma e tyre sulmon sistemin e tyre nervor qendror. Kjo mund të bëjë që ato që janë bijat e baballarëve të padashur të përballen me një zemërim të thellë.

  1. E keni të vështirë të kuptoni kufijtë.

Kufijtë na mësohen nëpërmjet prindërve tanë. Kur prindërit tanë vendosin kufij të shëndetshëm, ne mësojmë të vendosim kufij të shëndetshëm në marrëdhëniet tona të ardhshme. Por, kur baballarët tanë vendosin një mur (shumë të ngurtë me një kufi) ne mësojmë t’i mbajmë muret tona lart. Kur prindërit tanë nuk kanë kufij me ne (shumë pa kufi) ne kurrë nuk mësojmë të vendosim kufij me të tjerët dhe t’i lëmë ata të veprojnë.

  1. Keni një frikë të rrënjosur thellë nga braktisja.

Një frikë e madhe nga braktisja është një mbresë e zakonshme që vajzat e baballarëve të padashur raportojnë se e kanë.

  1. Ju vazhdimisht kërkoni falje.

Një tjetër gjë që mund të vini re kur jeni pranë dikujt që është bijë e një babai që nuk e do është se si ajo do të kërkojë falje për çdo gjë të vogël. Thellë brenda, ajo ende fajëson veten për neglizhencën e babait të saj dhe mund ta dëgjoni në mënyrën se si flet për veten.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.