SI TI MENAXHONI PARATË?

SI TI MENAXHONI PARATË?

Filloni të paguani çdo gjë që nga faturat deri tek shpenzimet personale përmes kartave të kreditit. Kjo do të shmangë shpenzimet e kota si dhe do të ndihmojë të kurseni më shumë, shkruan Ekonomia Online.

Kursimet tuaja duhen të përqendrohen në planet afatgjata

Nëse deri dje keni kursyer për pushimet verore, sot duhet të filloni të mendoni për plane më afatgjata dhe të vendosni përparësitë se ku duhet investuar.

Mund të keni marrë kredi më herët për çështje të ndryshme, por në moshën 40-vjeçare duhet filluar ti mbyllni ato kredi, pasi ajo do ju prish financat tuaj në të ardhmen.

Flisni me prindërit tuaj lidhur me kursimin dhe shpenzimin e parave

Ato e kanë kaluar fazën tuaj dhe dinë të japin këshilla shumë të vlefshme se ku duhet të përqendroheni në kursimin apo shpenzimin e parave.

Krijoni planet dhe kursimet për jetën kur të dilni në pension.

Kur të dilni në pension të ardhurat tuaja duhet të jenë të siguruara për çdo të papritur. Gjithashtu bëni një plan lidhur me jetesën tuaj se ku do të qëndroni kur të dilni në pension.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.