KREPA ME MISH PULE
Përbërësit:
- Qepë e madhe ose dy të vogla
- Një pulë
- 500 gramë ajkë
- Erëza
- Krepa ose palpetë
Përgatitja:
Marrim fillimisht një pulë dhe e ziejmë vetëm me krip. Pasi të zihet e ndajmë mishin nga eshtrat dhe e copëtojmë në kubikë të vegjël. Më pas marrim qepën dhe e grijmë imët. E fërgojmë në gjalpë dhe e shtojmë mishin e pulës të copëtuar paraprakisht. E fërgojmë mirë duke i shtuar një lugë supe rigon dhe e kriposim sa ka nevojë. Pasi ta largojmë nga zjarri i shtojmë edhe 300 gram ajkë. Krijojmë një masë të cilën do ta rendisim mbi shtresat e krepave. Paraprakisht kemi bërë rreth 30 krepa. E lyejmë një tepsi përreth 34 cm me gjalpë. Rendisim një shtresë krepa dhe më pas masën e mishit. Dhe vazhdojmë 4-5 herë këtë proces duke e përsëritur. Në fund e mbulojmë me krepa dhe e lyejmë përsipër me ajkën e mbetur. E pjekim në furrë të ngrohur paraprakisht në 180 gradë për 15 minuta apo deri sa të skuqen.
Ju bëftë mirë!/Ajo.mk
Leave a Reply