ÇAJI KA VETI TË SHUMTA SHËNDETËSORE

tea cup

ÇAJI KA VETI TË SHUMTA SHËNDETËSORE

Çaji ka shije të  mire por gjithashtu ofron përfitime të shumta shëndetësore. Ai është shum me rëndësi të konsumohet sidomos në stinën e dimrit, kur gripi sezonal është i pranishëm.

Për shkak të vetitve shëndetësore që ka ai rekomandohet edhe nga mjekët:

Rënien në peshë

Studime të shumta lidhin konsumimin e çajit jeshil me rënien në peshë dhe në pakësimin e dhjamit në zonën e barkut.

Ulë tensionin e gjakut

Konsumimi tre herë në ditë i çajit të zi mund të ndihmojë në uljen e tensionit të gjakut.

Ndihmon veprimtarinë në moshat e vjetra

Pirja e çajit jeshil mund t’ju ndihmojë për një veprimtari më të mirë në moshë të madhe dmth mund të mos keni nevojë për ndihmë aktivitetet e përditshme si veshja apo larja.

Lufton kancerin e prostatës

Në një studim të Universitetit të Missourit, çaji jeshil shërbente si mekanizëm që transportonte nano-pjesëzat që shkatërrojnë qelizat kancerogjene në prostatë.

Mund të tkurrë tumorët

Një studim ka zbuluar se një përbërës në çajin jeshil, kur aplikohet në tumor, e tkurrë atë.

Pakëson mundësitë për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës

Për shkak të antioskidantëve që gjenden në çaj, pirja e tre apo më shumë gotave në ditë mund të ndikojë në një ulje të mundësisë për t’u prekur nga sëmundjet kardiovaskulare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.