VIDEO: FILMI “GITHÇKA KUDO NË TË NJËJTËN KOHË” FITUES I SHTATË OCARËVE

FILMI “GITHÇKA KUDO NË TË NJËJTËN KOHË” FITUES I SHTATË OCARËVE

Filmi më i mirë në ndarjen e 95-të të çmimeve të Oscar u shpall filmi “Gjithçka kudo në të njëjtën kohë” apo “Everything Everywhere All at Once” i cili fitoi gjithsej shtatë kategori, ndërsa aktorët kryesorë më të mirë janë Brendan Fraser për rolin e tij në filmin “Kit” dhe Michelle Yeoh për filmi “Gjithçka kudo në të njëjtën kohë”.

“Gjithçka kudo në të njëjtën kohë” një film aksion, e ndjek emigranten kineze, pronare e lavanderisë Evelyn Wang, luajtur nga Michelle Yeoh, e cila është e rrënuar nga shqetësimet familjare dhe taksat. Në kaosin e jetës së përditshme, ajo zbulon ekzistencën e një universi paralel dhe bie në konflikt me një qenie të keqe që më vonë përcaktohet të jetë alter egoja e vajzës së saj.

Filmi “Gjithçka kudo në të njëjtën kohë” hyri në garën për Oscar me 11 nominime dhe përveç kategorive të filmit më të mirë dhe çmimit kryesor të femrës, u shpërblye edhe në kategoritë e regjisë, role mbështetëse mashkullore dhe femërore, skenar origjinal dhe montazhë.

Spektakli ushtarak “Asgjë të re në perëndim” fitoi katër çmime Oscar. Ceremonia shënon gjithashtu rikthimin e madh të Brendan Fraser, i cili u shpall aktori më i mirë. Michelle Yao është aktorja e parë nga Azia që fiton një Oscar për një rol kryesor, ndërsa legjendarja Jamie Lee Curtis fitoi Oscarin e parë në karrierë.

Filmi gjerman “All Quiet on the Western Front” fitoi katër Oscar, duke përfshirë filmin më të mirë në gjuhë të huaj. “Pinocchio” nga Guillermo del Toro është filmi më i mirë i animuar me metrazh të gjatë dhe “Navalni” është dokumentari më i mirë.

Ceremonia e 95-të e ndarjes së këtyre çmimeve është moderuar nga komediani, Jimmy Kimmel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.