AUSTRIA E BËN TË DETYRUESHËM VAKSINIMIN

AUSTRIA E BËN TË DETYRUESHËM VAKSINIMIN

Parlamenti austriak miratoi ligjin që e bën të detyrueshëm vaksinimin kundër virusit korona dhe do të hyjë në fuqi në fillim të shkurtit. Të gjitha partitë përveç ekstremit të djathtë e mbështetën masën me 137 vota pro dhe 33 vota kundër.

Aktualisht 72% e banorëve austriakë janë plotësisht të vaksinuar – në përputhje me mesataren në mbarë Bashkimin Evropian 70% por disa pikë përqindjeje nën fqinjët rajonalë si Italia dhe Franca. Sipas ligjit të ri, pas një “faze hyrëse” fillestare, ata që nuk vaksinohen mund të përballen me gjoba deri në 3,600 euro nga mesi i marsit.

Qeveria fillimisht deshi të përfshijë të gjithë personat nga 14 vjeç e lart, por tani masa vlen vetëm për të rriturit, përveç grave shtatzëna dhe atyre me përjashtim mjekësor./Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.