KA 5 FRUTA QË KANË MË SHUMË VITAMIN C SE PORTOKALLI

KA 5 FRUTA QË KANË MË SHUMË VITAMIN C SE PORTOKALLI

Sinonim i vitaminës C është portokalli dhe çdoherë që kemi nevojë për këtë vitaminë i drejtohemi konsumojmë këtë frutë. Megjithatë, ka pesë fruta të tjera me më shumë vitaminë C siç janë:

Papaja: Edhe pse ky është një frutë e vogël, siguron një sasi mbresëlënëse prej 95mg vitaminë C.

Kivi: Një kivi siguron rreth 64 mg vitaminë C.

Ananasi: Një filxhan me fruta tropikale siguron 79 mg vitaminë C.

Mango: Një mango siguron 122 mg vitaminë C.

Luleshtrydhet: Një filxhan luleshtrydhe siguron 85 mg vitaminë C.

Leave a Reply

Your email address will not be published.