SI T’I LARGONI MIZAT NGA SHTËPIA?

SI T’I LARGONI MIZAT NGA SHTËPIA?

Mizat janë veçanërisht aktive në verë, gjë që është problem sepse mund të transmetojnë infeksione. Janë të neveritshme por ka disa ilaçe natyrale që do t’ju ndihmojnë t’i largoni ato nga shtëpia juaj. Mizat nuk e tolerojnë erën e vajrave esencialë të bërë nga nenexhiku, limoni, livanda dhe të ngjashme.

Bëni një spërkatje duke hedhur ujë në një shishe sprej dhe duke shtuar disa pika nga ndonjë nga vajrat e përmendur. Dioksidi i karbonit në pijet me gaz tërheq mizat, kështu që shishet duhet t’i vendosni menjëherë në frigorifer. Gjithashtu, mizat fillojnë të mblidhen veçanërisht në plehra gjatë muajve të verës. Spërkatni me sodë buke në fund të kovës përpara se të vendosni një qese të re mbeturinash. Ajo do të thithë të gjitha aromat dhe lëngjet që rrjedhin nga qesja. Asnjëherë mos mblidhni enët pranë lavamanit, përndryshe mizat do të përhapin baktere apo edhe do të çelin vezë. Ushqimin e pangrënë mos e mbuloni me letër kuzhine, por vendoseni në një qese. Për të nxjerrë mizat nga kuzhina, hidhni gjysmë filxhani uthull molle. Era e uthullës shqetëson veçanërisht mizat. Borzilokun duhet ta vendosni edhe në një kavanoz në kuzhinë pasi i pengon edhe mizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.