SOT SHËNOHET 24 SHTATORI DITA BOTËRORE E GORILLAVE

SOT SHËNOHET 24 SHTATORI DITA BOTËRORE E GORILLAVE

Dita Botërore e Gorillave krijon mundësinë që njerëzit në të gjithë botën të bashkohen për të festuar gorillat, dhe më e rëndësishmja, të ndërmarrin veprime për të mbrojtur gorillat në natyrë.

Shpallja e Ditës Botërore të Gorillave u bë në vitin 20017 dhe shënoi gjithashtu 50 vjetorin e Qendrës Kërkimore Karisoke, e operuar nga Fondi Dian Fossey Gorilla, i themeluar nga Dian Fossey. Karisoke është zona më e gjatë e studimit në terren të gorillave, e dedikuar për ruajtjen, mbrojtjen dhe studimin e gorillave dhe habitateve të tyre në Afrikë.

Ka shumë organizata dhe individë të përkushtuar për të luftuar për mbijetesën e tyre, por ndërgjegjësimi dhe investimi më i madh janë thelbësore për të fituar terren për gorillat.

Dita Botërore e Gorillave shënohet për të 6 vit me rradhë ndërsa përpiqet të jetë një pikë grumbullimi për të forcuar vlerësimin dhe veprimin për këta majmunë të mëdhenj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.