4 TRUKE TË ZGJUARA PSIKOLOGJIKE PËR TË LËNË PËRSHTYPJE NË TAKIMIN E PARË

4 TRUKE TË ZGJUARA PSIKOLOGJIKE PËR TË LËNË PËRSHTYPJE NË TAKIMIN E PARË

Do të ishte mirë nëse takimi dhe flirtimi do të ishin të lehta dhe diçka që mund t’i qaseni me eksitim dhe mospërfillje. Fatkeqësisht nuk është gjithmonë kështu. Ju dëshironi të lini një përshtypje të mirë dhe të bëni dikë të interesuar, por vetë akti i të menduarit se si personi tjetër e percepton ju mund t’ju bëjë më pak të sigurt. Këto teknika psikologjike funksionojnë për të krijuar një përshtypje të parë të shkëlqyer.

Këtu janë 4 truke që ta bëni dikë të ndihet shumë i lidhur me ju që herën e parë kur e takoni:

  1. Keni kontakt të shkëlqyer me sy

Sipas Leil Lowndes, autor i ‘Si të lidheni menjëherë me këdo’, kontakti me sy nënkupton “ndershmërinë, respektin, interesin, inteligjencën, sinqeritetin dhe besimin”.

Por çfarë e bën të mirë kontaktin me sy? Me një fjalë: gjatësia. Ju duhet të shikoni dikë aq gjatë sa të lidheni me të jo vetëm një shikim të shkurtër aty këtu. Lowndes rekomandon disa strategji për ruajtjen e kontaktit të vazhdueshëm me sy. Mendoni për nuancën e saktë të syve të tij, numëroni sa herë ajo pulson, vini re formën dhe asimetrinë e syve të tij.

  1. Përdorni pothuajse-prekjen

Prekja e personit tjetër në krah ose në shpatull është një teknikë standarde flirtimi. Kontakti fizik tregon interes dhe rehati. Por Lowndes sugjeron diçka tjetër: pothuajse-prekjen. Zgjatni dorën sikur do ta prekni por ndaloni përpara se ta bëni.

Kjo funksionon te burrat (“fantazitë e tyre shkojnë në të egra duke pyetur veten se çfarë do të thotë”) dhe gratë (“ajo mund ta vlerësojë dashurinë tuaj por nuk mund t’ju akuzojë se jeni shumë përpara.”)

  1. Jini të etur dhe entuziast – deri në një pikë

Këtu është një dilemë: si mund të ndesheni si i interesuar për dikë pa u dukur tepër i interesuar?

Lëreni personin tjetër të flasë fillimisht pastaj përshtatni nivelin e tij të entuziazmit. Në këtë mënyrë nuk do të dukeni të painteresuar apo të dëshpëruar. Kjo funksionon mirë në një takim të parë ose kur dikush ju prezanton me dikë tjetër.

  1. Bëni një përshtypje të mirë të fundit

Mënyra se si thoni lamtumirën mund të jetë edhe më e rëndësishme se mënyra se si përshëndeteni. Studimet kanë treguar se kur njerëzit mendojnë për një incident të kaluar ata kanë më shumë gjasa të kujtojnë mënyrën se si u ndjenë në fund edhe nëse është dukshëm e ndryshme nga ajo se si u ndjenë gjatë ngjarjes.

Për të krijuar një përshtypje të mirë të fundit, këshillon Lowndes, mos thuaj vetëm lamtumirë. Në vend të kësaj, thuaj një fjali të plotë që përfshin emrin e personit.

Diçka si, “Ishte vërtet e mrekullueshme që të njoha….” Ose “….faleminderit, kalova shumë mirë.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.