HAXHIU: PECETAT HIGJIENIKE PËR GRATË DO TË JENË FALAS

HAXHIU: PECETAT HIGJIENIKE PËR GRATË DO TË JENË FALAS

E drejta për tu pajisur me peceta higjenike është elementare për të gjitha gratë, dhe jo lluks, prandja ato do të jenë falas për të gjitha të punësuarat në Ministrinë e drejtësisë në Kosovë. Këtë e bëri të ditur Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, duke theksuar se prej sot në Ministrinë që ajo e drejton pecetat higjienike do të jenë falas për të gjitha punëtoret e Ministrisë.

Teksa ka theksuar se praktikat e tilla duhet të normalizohen duke thyer tabutë që ekzistojnë në shoqërinë tonë.

“E drejta për tu pajisur me peceta higjenike është elementare për të gjitha gratë. Është nevojë dhe jo lluks. Në Ministrinë e Drejtësisë, pecetat higjenike do të jenë për përdorim falas për të gjitha punëtoret e Ministrisë. Praktika e tillë mbetet e vlefshme dhe e rëndësishme në të gjitha institucionet publike si dhe ato private. Praktikat e tilla duhet të normalizohen duke thyer tabutë që ekzistojnë në shoqërinë tonë”, ka shkruar Haxhiu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.