KUR BËN VAPË PINI SASI TË VOGËL TË KAFESË DHE LARGONI PIJET E GAZUARA

KUR BËN VAPË PINI SASI TË VOGËL TË KAFESË DHE LARGONI PIJET E GAZUARA

Kur temperaturat tejkalojnë 35 gradë Celsius, vapa mund të jetë e padurueshme dhe trupi përpiqet të ftohet duke djersitur, duke humbur kështu ujin. Është e nevojshme të merren të paktën 2 litra lëngje për të kompensuar lagështinë e humbur. Këshillohet që të reduktoni marrjen e kafesë.

Nëse pini më shumë se 1-2 filxhanë kafe, mund të ketë një efekt negativ në zemër për shkak të sasisë së kafeinës, e cila sigurisht pompon gjakun në një mënyrë më stresuese gjatë temperaturave të larta.

Pijet e gazuara janë gjithashtu një zgjedhje jo e mirë gjatë ditëve të verës. Në përgjithësi ato përmbajnë sasi më të larta sheqeri. Ëmbëlsirat, brumi dhe makaronat duhet të hiqen plotësisht nga menyja.

Trupi ka nevojë për shumë ujë për t’i tretur ato, dhe trupi tashmë humbet shumë lëngje nga nxehtësia. Pijet si çaji i ftohtë ose çaji i ftohtë i nenexhikut janë zgjedhje të mira. Mund të shtoni kuba akulli në to, të shtrydhni pak limon, të shtoni gjethe nenexhiku. Bazojeni dietën tuaj në sa më shumë supa dhe ushqime që përmbajnë shumë perime. Shtoni sallatat e stinës në vaktet tuaja dhe përpiquni të reduktoni erëzat në vaktet tuaja. Në vend të akullores konsumoni fruta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.