MUAJI I LINDJES NDIKON NË SHËNDETIN DHE PERSONALITETIN E NJERËZVE

MUAJI I LINDJES NDIKON NË SHËNDETIN DHE PERSONALITETIN E NJERËZVE

Shumë studiues janë përpjekur të kuptojnë se sa i ndryshëm mund të jetë njeriu bazuar në stinën dhe muajin në të cilin kanë lindur dhe po ia dalin mbanë. Një studim thotë se stina dhe muaji i lindjes mund të ndikojnë në personalitetin dhe aftësitë tuaja. Në fakt, edhe shëndeti juaj, sipas të dhënave të mbledhura nga 1.7 milionë njerëz, duke studiuar 1688 gjendje.

Janar
Nëse keni lindur në janar, jeni më shumë se një lindur në dimër, keni lindur në muajin e parë të vitit të ri që do të thotë shumë mundësi të ndryshme. Në fakt, njerëzit e lindur në janar priren të ndjekin një karrierë në mjekësi të mbyten borxhesh apo edhe të bëhen atletë. Dhe ata kanë më shumë gjasa të bëhen krijues dhe të famshëm.

Shëndeti juaj priret të jetë më i mirë se mesatarja dhe ndoshta jeni të mbrojtur nga shumica e problemeve, jo vetëm nga gjendja kardiovaskulare. Shëndeti emocional, megjithatë, mund të kërkojë më shumë mbrojtje dhe vëmendje: skizofrenia dhe çrregullimi bipolar janë shumë të zakonshme tek të lindurit në janar, edhe pse ata janë më pak të prirur për të pasur një temperament nervoz.

Shkurt
Foshnjat e lindura në shkurt priren të jenë më të lumtur në jetën e tyre dhe me karrierën e tyre. Gjithashtu, shanset janë të larta që mund të keni lindur para kohe. Kjo do të thotë se keni qenë e lehtë si foshnjë, por si e rritur, mund të jeni më e shkurtër. Shkurti është gjithashtu muaji i krijimtarisë dhe ju mund të ndiqni një rrugë karriere si artiste dhe madje të bëheni një person i famshëm.

Kur bëhet fjalë për shëndetin, ju jeni mjaft të mbrojtur nga sëmundjet e përgjithshme. Plus, mund të keni një mbrojtje kundër sëmundjeve neurologjike, si dhe të frymëmarrjes dhe riprodhimit.

Mars
Marsi është muaji kur ne mirëpresim rrezet e diellit dhe nëse keni lindur në këtë muaj, atëherë me siguri kërkoni anën më diellore të jetës. Gjithashtu, shumica e njerëzve që kanë lindur në pranverë mund të jenë të ekspozuar ndaj hipertimisë, që do të thotë se ata janë gjithmonë në humor të mirë dhe pozitiv.

Kur bëhet fjalë për shëndetin, të lindurit në mars mund të kenë nevojë të mbajnë një sy në sistemin e tyre kardiovaskular.

Prill
Ashtu si për njerëzit e lindur në mars, foshnjat e prillit priren të jenë shumë më pozitive në krahasim me njerëzit e lindur në dimër, verë dhe vjeshtë. Kur bëhet fjalë për karrierën, foshnjat e prillit mund të kenë mundësinë të zgjedhin nga mundësitë e ndryshme të karrierës.

Ju keni mbrojtje shumë të mirë kundër çështjeve të përgjithshme shëndetësore (por duhet të kujdeseni ende për sistemin tuaj kardiovaskular, pasi prireni të ndiqni të lindurit e marsit për këtë çështje). Plus, ju keni një shans të ulët për të pasur ADHD.

Maj
Nëse keni lindur në maj, mund ta konsideroni veten më me fat, siç duket shumica e të lindurve në këtë muaj. Ju keni lindur për të qenë një optimist. Nëse shikojmë nga pikëpamja e karrierës, ata nuk kanë nevojë të fokusohen në një karrierë të vetme, sepse zgjedhjet e tyre janë të hapura.

E njëjta gjë vlen edhe për shëndetin. Të lindurit e majit në përgjithësi nuk janë të prirur ndaj ndonjë sëmundjeje me rrezik të lartë dhe kanë mbrojtje të lartë të përgjithshme kundër tyre. Megjithatë, sipas studimeve, edhe pse ata janë optimistë, ata janë gjithashtu të prirur ndaj depresionit.

Qershor
Me të gjitha valët pozitive që kanë të lindurit e marsit, prillit dhe majit, edhe njerëzit në qershor e kanë atë. Megjithatë, ata janë më të prirur ndaj ndryshimeve të humorit dhe mund ta ndezin dhe fikin lumturinë e tyre shumë shpejt. Gjithashtu, mund të vononi hyrjen në shkollë, gjë e zakonshme për të lindurit në këtë muaj, por mund të arrini akoma arritje të mëdha akademike, pasi studimet tregojnë se ata kanë më shumë kohë për t’u pjekur përpara se të fillojnë shkollën.

Për sa i përket shëndetit, mund të ketë rreziqe të lehta të frymëmarrjes dhe kardiovaskulare, por foshnjat e qershorit janë përgjithësisht të shëndetshëm. Plus, mund të keni një mbrojtje kundër sëmundjeve riprodhuese.

Korrik
Sipas një studimi, nëse keni lindur në korrik, mund të keni aftësinë për të vetërregulluar jetën tuaj emocionale dhe për të kontrolluar agresionin tuaj. Kur bëhet fjalë për talentet, shumica e të lindurve të korrikut kanë një anë artistike dhe mund të jenë mëngjarashë.

Kur bëhet fjalë për shëndetin, mund të keni mbrojtje kundër shëndetit riprodhues dhe të përgjithshëm. Plus, gratë e lindura në korrik mund të hyjnë në pubertet pak më vonë në jetë.

Gusht
Të lindësh në gusht do të thotë se nuk keni synime akademike, por ju jeni më të shumtët në numër. Sipas statistikave, të dhënat e 16 viteve tregojnë se shumica e njerëzve kanë lindur në gusht. Gjithashtu, ju mund të keni atë shkëlqim, të jeni optimistë dhe të nxirrni pozitivitetin që bëjnë njerëzit e lindur në pranverë.

Kur bëhet fjalë për shëndetin, ndryshimet e humorit që vijnë nga të qenit tepër pozitiv nuk do t’ju vënë në rrezik për sëmundje bipolare. Në fakt, njerëzit e lindur në verë kanë shanset më të ulëta për ta marrë atë. Përsëri, nëse jeni grua, mund të keni hyrë më vonë në pubertet, që do të thotë gjithashtu një jetë më të shëndetshme në moshë madhore.

Shtator
Njerëzit e lindur në vjeshtë kanë përgjithësisht nivele të ulëta të depresionit. Por nëse keni lindur në shtator, mund ta gjeni veten duke u përpjekur ta kapërceni këtë dhe të arrini sukses atletikisht.

Të lindurit në shtator janë në rrezik të moderuar të zhvillimit të sëmundjeve, por kanë një shans më të lartë për astmë dhe kanë njëfarë mbrojtjeje kundër sëmundjeve të përgjithshme kardiovaskulare.

Tetor
Ashtu si njerëzit e lindur në shtator, të lindurit në tetor janë përgjithësisht të shkëlqyer në sport. Në fakt, ndërsa shumica e njerëzve që kanë lindur në vjeshtë janë të gjatë, ata që kanë lindur në mes të tetorit mund të jenë edhe më të gjatë.

Nëse jeni një nga ata që keni lindur në tetor, mund të keni një shans shumë të rritur në përgjithësi për të zhvilluar sëmundje. Megjithatë, ju mund të keni një rrezik më të ulët për problemet kardiovaskulare.

Nëntor
Personat e lindur në vjeshtë, duke përfshirë edhe muajin nëntor, priren të jenë tepër të fokusuar. E kombinuar me një rrezik të ulët të depresionit, mund t’u japë atyre një avantazh në jetën e tyre kur arrijnë qëllimet e tyre. Ata gjithashtu priren të jenë numri më i madh i pesimistëve.

Personat e lindur në nëntor, krahasuar me personat e lindur në muajt e tjerë, kanë një rrezik më të lartë për sëmundjet e përgjithshme, veçanërisht ato të frymëmarrjes, por mund të kenë mbrojtjen më të madhe kundër sëmundjeve kardiovaskulare. Gjithashtu, ADHD arrin kulmin tek të lindurit e nëntorit.

Dhjetor
Nëse keni lindur në dhjetor, mund të jeni një nga njerëzit më të rrallë në botë, veçanërisht nëse ditëlindja juaj është në 24 ose 25 të muajit. Por kur bëhet fjalë për disponimin, nuk acaroheni lehtë dhe jeni shumë më të qëndrueshëm në krahasim me njerëzit që kanë lindur në verë.

Dhjetori do të thotë që ju mund të keni një rrezik më të lartë të kushteve riprodhuese, por keni tendencë të keni shëndet të mirë të përgjithshëm. Në fakt, sipas një studimi ju keni një shans më të lartë për të jetuar më shumë se 100 vjet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.