PAS HEQJES SË MASAVE ANTI KOVID SUEDIA HEQ EDHE TESTET

PAS HEQJES SË MASAVE ANTI KOVID SUEDIA HEQ EDHE TESTET

Pas heqjes së masave anti kovid, Suedia ka ndalur testimin në shkallë të gjerë për COVID-19 edhe te njerëzit që shfaqin simptoma të një infeksioni. Ky është shteti i vetëm në Evropë që merr këtë vendim, por disa ekspertë thonë se mund të bëhet normë pasi testimi i kushtueshëm sjell më pak përfitime me variantin Omicron lehtësisht të transmetueshëm.

“Ne kemi arritur një pikë ku kostoja dhe rëndësia e testimit nuk janë më të justifikueshme”, tha shefi i Agjencisë Suedeze të Shëndetit Publik, Karin Tegmark Wisell.

“Nëse do të kishim testime të gjera të përshtatura për të gjithë ata që kanë COVID-19, kjo do të thoshte gjysmë miliardë korona në javë (rreth 55 milionë dollarë) dhe 2 miliardë në muaj (220 milionë dollarë)”, shtoi Tegmark Wisell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.