PETLIÇKOVSKI: MUND TË KISHIM 2000 VIKTIMA MË PAK NGA KOVID 19

PETLIÇKOVSKI: MUND TË KISHIM 2000 VIKTIMA MË PAK NGA KOVID 19

Mund të kishim 2.000 viktima më pak nëse të gjithë do të ishim vaksinuar, ka deklaruar kryetari i KSI-së Aleksandar Petliçkovski. Kemi bërë gabime si shtet, sistem dhe shëndetësi dhe kjo është meritë e të gjithëve neve, tha Petliçkovski për “Studio 10”.

I pyetur nëse KSI kishte frikë se rekomandimet e bëra publikisht në lidhje me trajtimin e virusit korona mund të përdoreshin nga njerëzit dhe të trajtoheshin vetë, Petliçkovski me përgjigje:

“Nuk kemi frikë se është më mirë të trajtohemi sipas protokolleve sesa të shtrihen”, tha ai.

Ai theksoi se ndryshe nga vendet e tjera, ne zgjodhëm rrugën më të rrezikshme, me një shkallë më të ulët të vaksinimit dhe një shkallë më të lartë të vdekshmërisë.

“Do të arrijmë një shkallë më të lartë imuniteti më shumë nga ata çka kanë kaluar virusin korona, sesa me vaksinim. Njerëzit duhet të kuptojnë se të kalojnë virusin korona në vend që të vaksinohet është një rulet i rrezikshëm. Teza për heqjen e maskave nuk ka lidhje me shkencën”, thotë Petliçkovski.

Leave a Reply

Your email address will not be published.